vrijdag 9 januari 2015

Hergebruik van oude industriële items

Op zoek naar vintage en retro items

Onze ‘core business’ is vanaf het begin altijd het maken van hanglampen van oliedrums geweest. Nog steeds maken we deze industriële hanglampen en dat zullen we waarschijnlijk nog wel even blijven doen. Ze zijn stoer, zijn goed toe te passen in verschillende interieurs en zijnook nog eens milieubewust! Toch zijn we meer en meer bezig om andere vintage en retro items te gebruiken in onze ontwerpen. De mogelijkheden lijken haast oneindig en zoveel is al eerder gedaan. Toch willen we uniek blijven en daarom zijn we steeds weer bezig met nieuwe ideeën voor objecten in het interieur. Vaak gaat het dan om verlichting, maar ook andere items zijn heel goed denkbaar.
  • We gebruiken steeds vaker vintage en retro items in onze ontwerpen
  • Sociale media laten zien hoe verschillende materialen creatief kunnen worden gebruikt
  • Nieuwe ontwerpen in onze nieuwe werkplaats

Een schat aan inspiratie

Industriële Bureaulamp van Gasbrander IndusignsOp sociale media zijn ontelbaar anderen bezig met interieur. Zoveel meningen, inzichten, smaken en ontwerpen. Soms kun je je echt verbazen over al die mooie dingen die door al die creatievelingen bedacht worden. Al die ontwerpen zorgen ervoor dat wij iedere keer weer worden gestimuleerd in onze creativiteit. Natuurlijk is het nooit onze insteek om andere te kopiëren, maar het is altijd van waarde om de gebruikte grondstoffen van anderen te bekijken en tegelijkertijd te bedenken hoe wij deze items op een geheel unieke en vernieuwende wijze in onze industriële designs kunnen toepassen.

Nieuwe werkplaats, nieuwe designs

Sinds kort zijn we werkzaam vanuit een werkplaats in onze hoofdstad, Amsterdam. We vonden het tijd worden om een aantal items die we al een tijdje hadden liggen, te gebruiken in onze nieuwste ontwerpen. De industriële vintage bureaulampenzijn opgebouwd uit steigerbuizen en koppelstukken. De kapjes zijn gemaakt van oude gasbranders. Ze zijn roestig, stralen geschiedenis uit en zijn superindustrieel. Je kunt ze inmiddels terugvinden op onze website. Houd deze in de gaten. want de komende tijd zullen we nog meer designs toevoegen aan ons assortiment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten