maandag 26 januari 2015

Top 5 valkuilen voor het interieur

Zorg voor genoeg licht in huis

De grootte van de woonkamer, maar ook de vorm en de hoogte en het aantal ramen bepalen vaak hoeveel verlichting er nodig is in jouw interieur. Houd hier dus goed rekening mee bij de keuze van je verlichting. Bekijk ook of je bepaalde hoeken in je huis beter verlicht wilt hebben en wat voor soort verlichting je daarvoor nodig bent. Te vaak maken mensen hier verkeerde keuzes in en zijn bepaalde plekken in huis slecht verlicht. Voldoende verlichting heeft vele voordelen zowel voor jezelf als voor je interieur.
  • Ieder plekje in huis moet op een goede manier verlicht worden
  • Kies kleuren die elkaar versterken
  • Kies interieur dat bij elkaar past
  • Zorg voor voldoende aankleding van de ruimtes
  • Deel je interieur voor de aankoop van items goed in

Kleuren die niet bij elkaar passen

Industriële Vitrine ‘Rusty Oven’ Indusigns Wanneer je weinig ervaring hebt met interieur, dan loop je het gevaar om ook verkeerde keuzes te maken op het gebied van kleurcombinaties in huis. Bepaalde kleuren gaan gewoon niet goed samen en geven een rommelige en onrustige uitstraling aan je interieur. Heb je twijfels? Laat je dan goed adviseren door mensen die er wél verstand van hebben. Interieurstyling is een vak apart en is lang niet altijd even makkelijk. Laat je dus vooral inspireren door anderen.

Interieurobjecten die niet matchen met de rest van de inrichting

Iedere interieurstijl heeft een vijver van interieur items waaruit gekozen kan worden. Natuurlijk kun je verschillende stijlen door elkaar heen laten lopen, maar dan ligt het gevaar op de loer dat je interieur onbewust een bij elkaar geraapt zooitje gaat lijken. Om dit te voorkomen dien je voor de aanschaf van bepaalde items eerst goed na te denken over de toepassing in het interieur. Te vaak doen mensen een impulsaankoop en komen er dan later achter dat het item eigenlijk helemaal niet past bij de rest van het interieur.

Let op de akoestiek van verschillende ruimtes in huis

Heb je grote ruimtes en hoge plafonds? Dan gaat het vaak al snel galmen in huis. Om dit tegen te gaan dien je genoeg aankleding voor je woonkamer in huis te halen. Voorkom in ieder geval dat het interieur ongezellig en kaal oogt. Zorg voor een groot karpet en mooie kasten, leuke planten en een fijn bankstel. Overdrijf het overigens niet, want anders kun je straks geen poot meer trekken in huis. Je moet je natuurlijk nog wel enigszins kunnen bewegen.

Let op de indeling van je interieur

Voordat je de inrichting van je interieur gaat aanpakken, dien je eerst goed na te gaan hoe je de verschillende ruimtes in huis wil gaan invullen. Wat wordt het leefgedeelte en waar maak je de eethoek? Deze vragen zijn essentieel om te beantwoorden, vóórdat je overgaat tot de aanschaf van je inrichting. Bepaalde plekken zijn nu eenmaal meer geschikt als eethoek dan anderen. Heb je het een en ander goed voor ogen? Ga dan gericht op zoek naar items die qua maat, kleur en vorm op de door jou geselecteerde plekken passen in je huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten