dinsdag 20 januari 2015

Op zoek naar chemie tussen verschillende items

Het ontwerpen voelt als het samenstellen van een hecht team

Net zoals een voetbal amateurteam op is gebouwd uit mannen met verschillende achtergronden, zo zijn onze ontwerpen vaak ook opgebouwd uit diverse materialen met een eigen verhaal. Het is de kunst om al deze verschillen samen te laten komen tot iets moois. Iets wat bij elkaar past en samen sterk is. Het hoeft absoluut niet zo te zijn dat items een gelijke uitstraling hebben. Juist is het leuk als er een bepaald contrast ontstaat in een nieuw design. Om nog even terug te kijken naar het voetbalelftal.. Daarin is het ook belangrijk dat je als trainer een juiste mix van jong/oud in het veld zet. Ieder met z’n eigen specifieke kwaliteiten. Samen sterk.
  • Stem items op elkaar af in het interieur
  • Doe inspiratie op in woonbladen, op woonbeurzen en in winkels
  • Houd vast aan je eigen stijl

Maak de juiste opstelling

Upcycled Industriële Statieflamp van IndusignsHet doet nu zeker denken dat dit stuk over voetbal gaat, maar niets is minder waar. Het gaat over interieur! Want juist in het interieur is het enorm belangrijk dat je goed let op de samenstelling van verschillende items. Hierbij let je vooral op kleur, stijl en vorm. Wat je moet voorkomen is dat jouw woonkamer eruit ziet als een bij elkaar geraapt zooitje. De spulletjes moeten goed bij elkaar aansluiten en er hoort een gedachte achter te zitten. Alleen dan zal het interieur eruit zien als een geheel. Voordat je begint met het nadenken over je inrichting zou je eens inspiratie op kunnen doen op woonbeurzen, in woonbladen en in winkels.

Houd vast aan je eigen smaak!

Vergeet vooral niet dat je heel wat tijd doorbrengt in je woonkamer en dat je over het algemeen lang moet aankijken tegen de spullen in je interieur. Houd daarom vast aan je eigen smaak! Koop geen items die toevallig mooi staan, maar totaal niet passen bij jouw eigen stijl. Ga daarom eerst bij jezelf na wat bij jou past. Kom je er zelf niet helemaal uit, laat je dan gerust eens informeren of adviseren op het gebied van je inrichting. Wij helpen je hier graag bij! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten