woensdag 7 december 2016

Hoe groot moet mijn hanglamp ongeveer zijn?

Welke afmeting moet mijn lamp hebben?

Een veel gehoorde vraag is; Hoe groot moet mijn hanglamp zijn? Mensen hebben een bepaalde eettafel en willen graag weten voor welke lamp ze moeten kiezen. Uiteraard wil je de hele tafel goed verlichten en daarom is de juiste afmeting ontzettend belangrijk. Om jullie een beetje van dienst te zijn, zullen we in dit artikel meer vertellen over het bepalen van de juiste verlichting voor jouw interieur.
  • In dit artikel leggen we je uit hoe groot jouw hanglamp(en) moeten zijn
  • Kies voor een hanglamp met een diameter van 50% van de breedte van de tafel
  • Door met de hoogte van de lamp te spelen, kun je het lichtbereik veranderen
  • Kies de juiste lichtbron! Wil je sfeerlicht (warm) of juist functioneel licht (wit)?

Hoe groot moet de lamp zijn?

koperen-hanglamp-indusigns-amsterdam-1
Koperen hanglampen van Indusigns.
Er is een eenvoudige regel om te bepalen hoe groot jouw hangende lamp(en) moet(en) zijn. Een hanglamp mag in ieder geval niet breder zijn dan de tafel zelf. De ideale diameter is ongeveer 50% van de breedte van de tafel. Heb je dus een eettafel van 90 centimeter breed? Kies dan voor een hanglamp met een diameter van ongeveer 45 centimeter. In onze webshop vind je tientallen modellen die voldoen aan deze afmeting, zoals bijvoorbeeld onze koperen hanglampen, gemaakt van oude boilers.

Speel met de hoogte van de hanglamp

Door met de hoogte van de hanglamp te spelen, kun je ervoor zorgen dat het lichtbereik groter of kleiner wordt. Pas er wel voor op dat je de hangende lamp niet te hoog hangt, zodat je constant in het licht kijkt. Hang je de hanglamp te laag? Dan loop je het gevaar dat niet de gehele eettafel volledig wordt verlicht. We leveren bij iedere industriële hanglamp  genoeg snoer, zodat je zelf kunt bepalen welke hoogte voor de lamp(en) ideaal is boven jouw eettafel.

Kies voor de juiste lichtbron

industriele-hanglampen-amsterdam-design-indusigns
Industriële hanglampen gemaakt van oude petroleumvaten.
Behalve de diameter en de hoogte van de hanglamp, is ook de lichtbron die je gebruikt van belang. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar sfeerlicht, of moet het licht juist functioneel zijn. Je kunt kiezen voor warm licht of juist wit licht. Het is maar net wat het doen is van de verlichting. Ook zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor dimbaar licht, zodat je de sterkte van het licht naar wens kunt aanpassen.

Heb je nog meer vragen over een hanglamp?

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog meer vragen over jouw verlichting in huis? Heb je een mooie en passende lamp gezien in ons assortiment en wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op! Wij zullen proberen om op basis van jouw informatie een zo goed mogelijk advies te geven met betrekking tot de verlichting in jouw interieur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten