woensdag 7 december 2016

De kracht van social media in het interieur

Social media laat jou groeien

In het interieur is het belangrijk dat je jezelf en jouw producten laat zien aan de buitenwereld. Dit kan door middel van een showroom, winkel of bijvoorbeeld door het bezoeken van markten en beurzen. Heb je een eigen product, dat nieuw is in de markt? Dan is het belangrijk dat zoveel mogelijk potentiële klanten jouw product krijgen te zien. Een ideale oplossing hiervoor is het gebruik van social media. Het is mogelijk om heel specifiek jouw doelgroep te bereiken en dit kan zowel organisch als via advertenties.
  • Social media zijn ideaal om jouw product aan de buitenwereld te tonen
  • Facebook, Instagram en Twitter zijn onze favoriet
  • Met het schrijven van blogs vergroot je de organische vindbaarheid online
  • Online kan iedereen groot zijn, ook jij
  • Lees ons interview met Facebook om te weten te komen hoe wij zijn begonnen

Gebruik verschillende social media

Indusigns LogoOnze favoriet is Facebook. We gebruiken het veel en gebruiken het om onze klanten en andere geïnteresseerden ons verhaal te vertellen. Dit heet ‘story telling’. We nemen onze volgers iedere dag mee in onze activiteiten en dat kan van alles zijn. Daarnaast maken we gebruik van Instagram. Via Instagram is het heel goed mogelijk om heel gericht de juiste mensen te bereiken. Dit doe je via zogenaamde ‘hashtags’. Zo gebruiken we bij iedere foto bijvoorbeeld de hashtag #interieur. Ook Twitter is erg geschikt. Op Twitter delen we vooral de blogs die we schrijven. Deze blogs worden regelmatig ge-‘retweet’ door andere interessante partners.

Houd een blog bij

Behalve dat het leuk is voor je volgers om af en toe eens een blog te lezen over jouw product, is het ook nog eens erg goed voor jouw vindbaarheid online. Wil je na een tijd goed gevonden worden op bijvoorbeeld Google? Dan moet je teksten schrijven, waarin je voornamelijk de woorden opneemt waarop je gevonden wil worden. Met deze organische vindbaarheid bespaar je de kosten die je normaal had gemaakt voor het starten van advertenties op de verschillende sociale media.

Online kan iedereen groot zijn

industriele-bank-van-olievat-indusigns-amsterdamHet maakt niet uit dat je klein bent en bijvoorbeeld alles vanuit huis doet. Online kun je veel groter worden, dan je offline waarschijnlijk ooit zult worden. Doe daar je voordeel mee! Jouw online aanwezigheid zorgt ervoor dat mensen meer en meer begaan raken met jouw product. Twijfel dus niet om de verschillende bedrijfsaccounts aan te maken op social media. Het zal je meer brengen dan je nu zult denken. Voor ons is het in ieder geval zeker de moeite waard geweest.

Heb je nog vragen over social media?

Alle begin is moeilijk en ook wel een beetje spannend. Vinden mensen je product wel leuk? Vinden ze het wel interessant om jouw werk te volgen? Onze ervaring is om gewoon te DOEN! En dan merk je vanzelf wat werkt en wat niet werkt. Wil je weten hoe wij ooit zijn begonnen? En wat de verschillende sociale media voor ons hebben betekend? Dan raden wij je aan om ons interview met Facebook te lezen. Daarin doen we uitgebreid uit de doen hoe we zijn begonnen met Indusigns.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten