dinsdag 12 april 2016

Industriële melkzeef hanglampen kopen?

Oude melkzeef als hanglamp

Industriële Hanglamp 'Vintage Sieve'
Verweerde en karaktervolle hanglamp.
Onze industriële hanglampen zijn gemaakt van veel verschillende materialen. Zo hebben we hanglampen van olievaten, zinken tonnen en hebben we bijvoorbeeld ook houten hanglampen van resthout. We hebben echter nog een bijzonder item, waarvan we unieke hanglampen maken; de melkzeef. Deze melkzeven zijn vaak zo ontzettend mooi van zichzelf. Het zijn de ideale items om industriële verlichting van te maken. Ze zijn vaak wat roestig en verweerd en hebben erg veel karakter. Geen melkzeef is hetzelfde en daardoor is iedere hanglamp anders!
  • Wij maken industriële hanglampen van oude  melkzeven.
  • Met de authentieke melkzeven werd het melk in melkbussen gezeefd.
  • Authentiek, karaktervol en industrieel. Dat zijn kenmerken van een melkzeef hanglamp!
  • Met een melkzeef hanglamp haal je een stukje geschiedenis in huis!

Verweerd en authentiek

Zoals gezegd maken we industriële hanglampen van oude melkzeven. Deze ouderwetse melkzeven werden gebruikt om de melk te zeven. De naam zegt het al! De melkzeef werd bovenop de melkbus geplaatst, waarna de melk in de melkbus werd gegoten. De gezeefde melk werd vervolgens in de stalen of aluminium melkbussen opgeslagen voor verkoop. De melkzeven zijn vroeger intensief gebruikt en dat lees je aan het uiterlijk af. Dat maakt de melkzeven ook juist zo geschikt om prachtige hangende lampen van te maken. Combineer er twee boven de eettafel en je hebt de sfeer waar je naar zocht!

Ook zo’n melkzeef boven de eettafel?

Wil je nu ook zo’n karaktervolle hanglamp van een oude melkzeef? Dat kan! Ze zijn echter schaars, dus we zullen even op zoek moeten naar een geschikte optie. Mail ons of bel ons en wij zullen onze zoektocht starten! Wij verzekeren je dat je een echte blikvanger in het interieur haalt. Niemand van je vrienden zal een vergelijkbare hanglamp in huis hebben. Zoek je dus een authentieke, industriële, verweerde, karaktervolle en bijzondere hanglamp? Kies dan voor een oude melkzeef!

Haal een stukje geschiedenis in huis!

Het is altijd weer mooi om weg te dromen bij de gedachte, waar zo’n item z’n hele leven heeft rondgehangen. Waarschijnlijk heeft een authentieke melkzeef jarenlang dienst gedaan op verschillende boerderijen. Maar waar? Dat is altijd weer de vraag en dat zal waarschijnlijk ook altijd een vraag blijven. En dat is misschien wel juist leuk! Het zorgt ervoor dat je altijd zult kunnen blijven wegdromen over het verhaal achter jouw industriële hanglamp van een ouderwetse melkzeef!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten