vrijdag 9 oktober 2015

Hoe kies ik de perfecte industriële hanglamp?

Waar moet ik op letten?

Optimale verlichting bereiken is een belangrijk doel bij de keuze voor een bepaalde hanglamp. Wat wil je verlichten en hoeveel licht moet er schijnen? Stel jezelf altijd deze twee vragen! Wil je bijvoorbeeld de eettafel verlichten? Meet dan de afmetingen van de tafel en bepaal of je kiest voor één of meerdere hanglampen. Soms kan één hanglamp voldoende zijn, omdat deze genoeg lichtbereik heeft om de hele tafel in het licht te zetten. In het andere geval kies je bijvoorbeeld voor twee hanglampen. Maak zelf deze inschatting! Let verder ook goed op de lengte van het snoer en de hoogte van het plafond!
  • Optimale verlichting bereiken is een belangrijk doel bij de keuze voor een lamp.
  • Niet alle kleuren gaan samen! Zwart, grijs en wit zijn erg industrieel en toepasbaar!
  • Overleg eerst waarnaar je op zoek gaat, voordat je online of offline een hanglamp koopt.
  • Denk ook alvast na over het soort lichtbron dat je wil gebruiken in de hanglamp.
Industriële Zinken Hanglamp
Industriële hanglampen van zinken tonnen. Geschikt voor het industriële interieur!

Kies de juiste kleur!

Het lijkt een logisch punt, maar toch presteren mensen het vaak om de verkeerde kleur hanglamp te kiezen. Zwart, grijs en wit kunnen eigenlijk altijd worden toegepast en zijn echte industriële kleuren. Een roestige en verweerde hanglamp past ook in bijna iedere kleurstelling van het interieur. Kies je voor een felle kleur? Let dan goed op of de andere kleuren in jouw interieur matchen met deze felle kleur. Als je dit goed doet, dan kan jouw industriële hanglamp een echte blikvanger worden! Industriële hanglampen zijn er echter niet altijd in felle kleuren. Daarom hebben wij de mogelijkheid om iedere hanglamp in de gewenste RAL-kleur te spuiten! Ideaal, niet?

Kies een hanglamp die jullie samen mooi vinden!

Een hanglamp hangt meestal op ooghoogte in het interieur en je zult er dus bijna iedere dag tegenaan kijken. Het is daarom erg belangrijk dat je samen achter de keuze voor bepaalde industriële hanglamp staat! Is dit niet zo? Dan heb je kans dat de hanglamp na verloop van tijd gaat vervelen bij de ander en dat zou natuurlijk erg zonde zijn van het aankoopbedrag. Overleg eerst thuis waarnaar je op zoek gaat, voordat je daadwerkelijk de winkel binnenstapt of online op zoek gaat! Het is allang niet meer altijd de vrouw die het interieur bepaalt! Ook de man heeft net zoveel inspraak bij de invulling van het interieur!

Denk na over de lichtbron!

Kies een industriële hanglamp met de juiste fitting. Normaal gesproken hebben lampen een E27 fitting. Kies je voor een gloeilamp, halogeenlamp, spaarlamp of voor een LED-lamp? Iedere lichtbron heeft voordelen en nadelen. Verdiep je daar goed in en bedenk wat het beste bij jou past. Het soort licht is erg belangrijk bij het bereiken van optimale verlichting. Niet ieder mens houdt namelijk van hetzelfde licht. Ga dit eerst bij jezelf na, voordat je een bepaalde lichtbron aanschaft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten