donderdag 25 juni 2015

Industriële verlichting online? Alle soorten en maten!

Op zoek naar industriële verlichting?

Indusigns is dé webshop met de meest originele en unieke industriële verlichting! Authentieke verlichting, zoals je die niet in lampenwinkels aan zult treffen! Reden te meer om eens een kijkje te nemen naar de industriële hanglampen, wandlampen, tafellampen en vloerlampen. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, verschillende kleuren en stijlen. Neem bijvoorbeeld de wandlampen met merknamen van oliebedrijven,  of de brocante grijze hanglampen van zinken tonnen. Als je van industrieel houdt, dan ben je bij ons op het juiste adres.
  • In onze webshop vind je hanglampen, wandlampen, tafellampen en vloerlampen
  • Indusigns maakt industriële lampen in haar eigen stijl, industrieel en authentiek
  • Onze industriële hanglampen onderscheiden zich van de geijkte fabrieksmodellen
  • Onze industriële vloerlampen hebben uniek kappen, zoals een gamel uit het leger
  • Onze industriële wandlampen zijn meestal gemaakt van 200 liter olievaten
  • Onze industriële tafellampen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten

Industriële lampen

Industriële Authentieke Statieflamp met Houten Kap van Indusigns
Oud landmeterstatief uit de bouw met een kap van resthout.
In de 18e eeuw ontstonden de eerste grote fabrieken. Deze fabrieken waren vaak heel erg donker en moesten goed verlicht worden, om de veiligheid van de arbeiders te waarborgen. Tegelijk met de opkomst van de fabrieken, ontstond dus ook de ontwikkeling van de fabriekslamp. Je kent ze wel, van die grote lampen van staal! Onze verlichting is min of meer gebaseerd op deze industriële verlichting. Veel winkels en webshops houden zich al bezig met de verkoop van deze lampen, maar wij vonden het tijd worden voor vernieuwing. Daarom zijn we materialen uit de bouw en fabrieken gaan gebruiken om ook industriële lampen in onze eigen stijl te gaan ontwerpen.

Industriële hanglampen

Olievat roestlamp staaldraad (2) (groot)
Industriële roestige hanglamp met de luchtgaten zichtbaar aan de bovenkant.
Waarschijnlijk denk je bij een industriële hanglamp direct aan een grote stalen lamp. Maar wat maakt deze stalen lampen nu zo industrieel? Vaak zie bij onze hanglampen kenmerken terug van de oude functie van het materiaal dat we gebruiken in onze ontwerpen. Neem bijvoorbeeld de hanglampen van oliedrums. Als we daar de bovenzijde van gebruiken, dan zie je de luchtgaten in de bovenkant van de hanglamp zitten. Dit soort details maken onze hanglampen extra industrieel. In het geval van zinken tonnen, worden vaak robuuste vormen gebruikt en zijn scharnieren en bouten meestal duidelijk zichtbaar. Het zorgt ervoor dat onze industriële hanglampen zich onderscheiden van de rest!

Industriële vloerlampen

Industriële Schijnwerper ‘Gamel Spot’ Indusigns
Oud landmetersstatief met een gamel uit het leger als kap.
Het zijn misschien wel de meest gewilde industriële lampen op het moment! De vloerlampen die zijn opgebouwd uit een vintage landmetersstatief  en een industriële kap. Vaak worden oude theaterlampen gebruikt als kap, maar wij vonden het opnieuw tijd worden voor iets anders. Onze vloerlampen hebben kappen van bijvoorbeeld een gamel uit het leger, of een mooie zinken ton. Het geeft net die twist, die andere vloerlampen niet hebben. Theaterlampen zijn daarnaast vaak sober van kleur, terwijl de kappen die wij gebruiken soms ook gekleurd zijn. Zo heb je nog meer kans, dat er een passende lamp in ons assortiment zit. De oude statieven zijn enorm karaktervol en zijn al een ‘eye-catcher’ op zich.

Industriële wandlampen

Industriële Wandlamp 'Black 'n White'
Industriële wandlamp van een 200 liter olievat met merknaam.
Onze industriële wandlampen vind je echt nergens anders! We maken ze zowel van oliedrums, als van olievaten. Ze zijn enorm stoer en meestal zelfs voorzien van een merknaam, zoals total, BP of Shell. We maken echter ook wandlampen van resthout. Ze zijn eenvoudig aan de muur te bevestigen en verspreiden het licht op een mooie manier langs de muur. Eventueel naar wens kunnen we ze in alle denkbare kleuren leveren, zodat ze nog beter aansluiten bij de kleuren van jouw interieur. De industriële wandlampen zijn een van onze eerste ontwerpen en dat we ze nog steeds aanbieden zegt genoeg over hun populariteit!

Industriële tafellampen

Industriële schijnwerpers Indusigns
Houten voet van eikenhout en een kap van een oude vintage petroleumkan.
Wat is er mooier dan een tafellamp als blikvanger op tafel? De industriële voet kan van allerlei materialen worden gemaakt. Wij maken bijvoorbeeld industriële tafellampen met een voet van een oude handboor. Hier bovenop plaatsen we een roestige kap van een oud olievat en je hebt een uniek item voor op tafel. Ook maken we tafellampjes van vintage petroleumkannen met een houten constructie als voet. Is er nog een plekje vrij op tafel, mis je wat sfeerlicht en een karaktervol item voor op tafel? Dan kan het niet missen! Je bent op zoek naar een authentieke tafellamp van Indusigns!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten