woensdag 24 juni 2015

Industriële inrichting? 6 nuttige tips!

Een industriële inrichting is enorm populair

Industriële Zinken Hanglamp van IndusignsHet industriële interieur is niet alleen tijdloos, maar ook nog eens een van de meest veelzijdige interieurstijlen. De industriële inrichting kan op ontzettend veel verschillende manieren worden toegepast. Hout, staal en beton zijn bekende materialen, een rauwe afwerking is een ‘must’. Wil jij ook een industrieel interieur in de woonkamer? Dan zijn de onderstaande tips zeker niet overbodig! De industriële stijl zal vanuit verschillende ooghoeken worden benaderd. Van kleur tot materiaal en van uitstraling tot afwerking. Wil je dus weten hoe jij ook die mooie industriële inrichting uit de woonbladen bereikt, lees dan onze 6 nuttige tips!
  • In deze blog vind je nuttige tips voor het toepassen van een industriële inrichting
  • Ga terug naar de basis, zorg voor een rauwe afwerking en mix de juiste industriële items
  • ‘Less is more’ gaat helemaal op voor de industriële inrichting
  • Voeg oude en verweerde items toe aan je interieur voor een extra industriële sfeer
  • ‘Afval bestaat niet’ in het industriële interieur
  • Het mechanisme van een industrieel item mag best zichtbaar zijn;
  • Breng wat extra warmte in de woonkamer met felle kleuren, hout en wat planten

Back to basic

Industriële Stalamp 'Hand Drill' Indusigns
Basics! Handboor, roestige kap, oud kistje, kelim en cactus.
Wat maakt een industrieel interieur nu echt industrieel? Het gaat erom dat het materiaal, dat gebruikt is in het interieur, duidelijk naar voren komt. Het moet er absoluut niet te gelikt uitzien en mag best hier en daar gebruikerssporten bevatten. Verder is het belangrijk dat zaken niet geheel afgewerkt zijn. Buizen en leidingen mogen bijvoorbeeld best zichtbaar zijn. Het industriële interieur hoeft helemaal niet duur te zijn. Vaak vind je op rommelmarkten en in kringloopwinkels hele mooie items. Het is dan de kunst om de juiste items met elkaar te mixen. Je zult zien dat een juiste mix van authentieke industriële producten leidt tot een enorm trendy aankleding van het interieur.

Minimalistische inrichting

‘Less is more’ gaat zeker op voor het industriële interieur. Grote ruimten en weinig meubels zijn kenmerkend. Het zorgt ervoor dat de muren en de vloer nog meer tot hun recht komen. Het is daarom wel erg belangrijk dat je goed nadenkt over de vloer en de muren. Kies een aantal noodzakelijke meubels, maar zeker niet teveel. Een oplossing kan zijn om multifunctionele meubels toe te passen in de industriële inrichting. Hierdoor kan je het interieur nog meer minimaliseren. Om het geheel toch wat warmer aan te kleden zou je bijvoorbeeld een stoel van leer en wat bont kunnen toepassen. Laat de ruimte spreken!

Verweerde items

Indusigns Statieflamp Industrieel
Oud vat uit het leger op vintage landbouwstatief.
Om nog wat extra karakter te geven aan je industriële sfeertje, is het belangrijk dat je oude verweerde items toevoegt met een rauw randje. Denk aan een oude lockerkast uit de fabriek, een salontafel van gebruikte pallets of vintage wapenkistjes uit het leger. Een beetje roest en een deukje of krasje is helemaal niet erg en is zelfs bijna een ‘must’. Het zorgt voor een extra vintage uitstraling en dat past helemaal bij het industriële. Heb je huisdieren of kinderen in huis? Dan hoef je niet meer bang te zijn, dat ze dingen beschadigen of bevuilen. Dit draagt namelijk alleen maar bij aan de authenticiteit van je woonkamer!

Hergebruik materialen

Kijk maar eens bij het vuilnis op straat! Vaak loop je er langsheen, zonder op of om te kijken. Je vindt er echter soms de leukste spullen. ‘Afval bestaat niet’ in het industriële interieur. Het is juist gaaf om oude items, die al klaar waren voor het grofvuil, weer een tweede leven te geven. Oude fruitkistjes omtoveren tot kast of een vintage vissersnet ter decoratie aan de muur. Het mag en kan allemaal! Bewerkte olievaten zijn ook super industrieel en staan fantastisch stoer in een industriële inrichting. Kijk maar eens hier en zie wat ze met je woonkamer kunnen doen!

Mechanische uitstraling

Industriële Gele Schijnwerper van Indusigns
Industriële verlichting met koolstoflamp.
Katrollen, scharnieren, tandwielen, schroeven en kabels. Allemaal dingen die helemaal bij het industriële interieur passen. Ze mogen ook allemaal best zichtbaar zijn en hoeven niet te worden weggewerkt. Het geeft een mechanische uitstraling en dat past weer helemaal bij de industriële inrichting. In de foto hierboven zie je bijvoorbeeld een handboor, die we hebben gebruikt als voet voor een industriële tafellamp. We hebben het kapje eraf gehaald, zodat je het mechanisme binnenin de handboor ziet. Dat doet enorm industrieel aan! Wat betreft de verlichting, zijn kale gloeilampen helemaal in de mode! Verder zou je bijvoorbeeld de vintage koolstoflampen kunnen gebruiken in industriële verlichting. Hierin zie je het gloeidraad duidelijk zitten en dat geeft een unieke en authentieke uitstraling aan de lamp.

Warmte en kou

Het minimalistische en het sobere van het industriële interieur, doet misschien een beetje koud aan. Dit hoeft echter absoluut niet zo te zijn! Door een paar simpele toevoegingen of aanpassingen, wordt al heel snel wat meer warmte aan de woonkamer gegeven. Hierbij moet je denken aan het kleurtje op de muur, het kleedje op de vloer of het gebruik van bijvoorbeeld leer op stoelen en banken. De sobere kleuren zwart en grijs mogen best gemixt worden met juist een erg felle kleur! En ook het kleedje op de vloer mag kleurrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een dierenhuid, zoals een schapen of geitenvacht. Ook het toevoegen van houten items, kan al zorgen voor wat extra warmte en denk bijvoorbeeld aan planten. Ook planten brengen een gezellige en warme sfeer met zich mee. Schroom vooral niet om je eigen smaak terug te laten zien in de industriële inrichting!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten