zaterdag 27 september 2014

Wat is upcycling?

Wat is upcycling ook alweer?

Er is sprake van upcycling wanneer oude en onbruikbare materialen worden omgetoverd tot iets wat weer waardevol is en vaak zelfs mooier dan voorheen. Het wegwerpartikel zou normaal gesproken bij het grof vuil gezet worden, maar krijgt nu een nieuwe functie met een hogere duurzaamheid.

* Upcycling is wegwerpartikelen een nieuwe meer duurzame functie geven
* Er is een wezenlijk verschil tussen upcycling en recycling
* Upcycling vraagt om creativiteit en inspiratie

Wat is het verschil tussen upcycling en recycling?

Bij recycling wordt het oorspronkelijke product klaar gemaakt om in dezelfde vorm en functie weer dienst te gaan doen. Dit is een wezenlijk verschil met upcycling. Daar wordt een bepaald product uit zijn oude functie gehaald en een nieuwe functie aangemeten.

Hoe lang bestaat upcycling al?

De term upcycling is nog niet zo heel lang bekend, maar het concept bestaat al langer. Vroeger, toen mensen het niet zo breed hadden, waren mensen gedwongen om creatief te zijn. Ze hergebruikten bijna alles, om zo de kosten te drukken.

Upcycling goed voor het milieu

Het mag duidelijk zijn dat upcycling een positieve impact heeft op het milieu. Wanneer je upcycled, haal je wegwerpartikelen uit de vuilnisstroom van de wereld. Het enige wat je nodig hebt, is creativiteit en de nodige inspiratie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten