vrijdag 19 september 2014

De kunst van het samenvoegen; upcyclen en omtoveren

Gebruikte items samenvoegen

Wij hebben ontdekt dat gebruikte artikelen die op het oog individueel onbruikbaar lijken, samen tot een geheel nieuw ontwerp kunnen leiden. Neem bijvoorbeeld onze statieflampen. Deze statieflampen zijn door ons ontworpen, door twee oude vintage producten samen te voegen. De oude en industriële statieven werden ooit gebruikt als landmeter. De kop van de statieflamp hebben we gemaakt van een gebruikte gamel uit het leger. Hierin werd voedsel bewaard om het langer vers en warm te houden. Tezamen geven de vintage driepoot en het oude vat een enorm stoere uitstraling aan dit unieke industriële product.
Industriële Stalamp 'Wood and Sink'

Producten omtoveren

Vaak is het niet zo dat twee producten zomaar samengevoegd kunnen worden tot een nieuw design voor het interieur. Hier en daar moeten meestal nog kleine aanpassingen worden gedaan om het product ook daadwerkelijk functioneel te laten worden. Zo had het statief enorm scherpe punten aan de onderkant van de poten. Dit is natuurlijk niet ideaal voor op de vloer in uw woonkamer. Hier hebben we dan ook beschermers voor moeten halen. Daarnaast hebben we een constructie ontworpen voor het plaatsen van de gamel op het statief en tot slot hebben we de onderkant van de gamel verwijderd, zodat we er een lamp van konden maken.

Prachtig nieuw eindproduct

Uiteindelijk ontstaat er een nieuw product uit items die op het oog niet meer bruikbaar leken. Het samenvoegen van producten geeft enorm veel karakter aan onze ontwerpen zoals je ook aan onze andere statief en driepoot lampen kunt zien. Ze zijn erg robuust en zijn dé industriële toevoeging aan het interieur. Verder zijn ze in hoogte en schijnrichting te verstellen, zodat je het licht op iedere gewenste plek kunt laten schijnen. Neem ook een een kijkje naar onze andere producten en ervaar waar upcycling, oftewel hergebruik, toe kan leiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten