woensdag 15 oktober 2014

Recycle en wees origineel

Zoveel verschillende mogelijkheden

Op het eerste oog lijkt veel afval nutteloos en klaar voor de afvalcontainer. Wanneer je echter langer dan die ene seconde nadenkt, dan kom je erachter dat er nog zoveel nuttige dingen met deze 'rommel' gedaan kan worden. Je zorgt er hiermee voor dat je de aarde weer bespaart van een afvalobject en zelf bespaar je misschien wel geld, omdat je anders op zoek was gegaan naar een nieuw item om dit ge'upcyclde' object te vervangen.
  • Denk een seconde langer na, voordat je afval gelijk weggooit
  • Check onze website voor voorbeelden
  • Upcyclen maakt je creatief


Ga er eens rustig voor zitten

Werkplaats Indusigns UpcyclingZoals ik al zei, moet je eens proberen om één seconde langer na te denken voordat je het afval in de container gooit. Kijk naar het afval en probeer je in te denken welke nieuwe functie je het kunt geven. Het kan bijna niet anders, dan dat je na een paar tellen al een nieuwe functie hebt ontdekt. Zo zijn wij tot het inzicht gekomen dat olievaten, die normaal maar even meegaan, omgetoverd kunnen worden tot nieuw interieurdesign. Dat zie je terug in onze diverse ontwerpen.


Veel meer dan recyclen

Het hergebruiken is meer dan recyclen alleen. Het biedt jou de kans om zowel je geestelijke creativiteit, als je creativiteit met je handen verder te ontplooien. Je leert denken in oplossingen en kiest minder snel voor de makkelijke weg. Daarnaast biedt upcycling een mooie kans om unieke items in huis te halen. Spullen waar je naar kunt blijven kijken en die je absoluut een voldaan gevoel zullen geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten