dinsdag 8 september 2015

Afval bestaat niet!

Op zoek naar ‘afval’

Mensen vragen zich vaak af hoe wij aan al onze materialen komen. Nou, dat verzamelen we op heel veel verschillende manieren. Vaak struinen we Marktplaats af, op zoek naar geschikte items. Je vindt er soms de mooiste dingen, die door anderen al lang afgeschreven waren. Daarnaast pakken we ook regelmatig ons busje, om langs rommelmarkten te gaan of om bijvoorbeeld aan te bellen bij boeren op het platteland. Op de markt liggen vaak industriële ‘schatten’ voor het oprapen! Maar ook in boerenschuren tref je de mooiste dingen aan. Het is altijd weer een verrassing wat er achter de oude deuren van zo’n schuur verborgen gaat.
  • Onze industriële items vinden we op veel verschillende manieren
  • Sta eens een paar seconden langer stil bij ‘afval’ en neem het mee
  • Vaak bedenk je later pas, wat je met de gevonden items kan ontwerpen
  • Wij denken graag met je mee over een bestemming voor gevonden items

Industrieel InterieurVan ‘afval’ tot industrieel design voor het interieur

Waarde te gaan zien in ‘afval’, vergt een omslag in het denken. Dat moet groeien en je zult langzamerhand merken dat je voor steeds meer dingen, die je normaal gesproken zou laten liggen, een nieuwe functie ziet. Hoe vaak zie je niet rotzooi liggen, om opgehaald te worden door het oud vuil. Blijf eens een paar seconden staan en bedenk voor jezelf wat je ermee zou kunnen doen. Laat je creativiteit de vrije loop! Het is niet alleen leuk om vervolgens je ideeën om te zetten in iets bruikbaars voor het interieur, maar het is ook nog eens goed voor het milieu. Op deze manier behoed je ‘afval’ voor een plekje op de vuilnisbelt en zorg je indirect voor minder schade aan de natuur!

Neem ‘afval’ mee naar huis

Soms kun je op het eerste oog niet direct een nieuwe functie bedenken voor bepaalde items. Laat ze echter niet liggen, want vaak duurt het even voordat je er iets voor hebt bedacht. Zo gaan wij ook te werk. Sommige items liggen maanden in onze werkplaats, voordat we er ook daadwerkelijk iets mee doen. Uiteindelijk krijgt bijna al het ‘afval’ dat wij verzamelen een nieuwe functie voor het interieur. Het is ontzettend gaaf om iets uit het niets te maken. Het geeft al helemaal een kick, wanneer iemand anders er vervolgens hetzelfde over denkt en het aanschaft voor zijn of haar woonkamer!

Industrieel Interieur IndusignsWij denken graag mee!

Heb je thuis gave items liggen, waarmee je wel eens iets zou willen doen? Weet je nog niet goed wat precies? Dan zijn wij altijd te benaderen om met je mee te denken. Ook zijn we uiteraard bereid om jouw idee uit te werken. Samen komen we altijd tot iets moois voor jouw interieur. Dat kan van alles zijn! Denk aan industriële verlichting of aan stoere en robuuste meubels. Ook kun je bepaalde items gebruiken ter decoratie in het interieur. Er is van alles mogelijk met ‘afval’, maar geef jezelf de tijd om dit te gaan zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten