donderdag 7 mei 2015

Dagje uit? Top 5 creatieve markten in Nederland!

Creatieve, handmade, vintage en lifestyle markten in Nederland

Verspreid door heel Nederland vinden iedere week ontelbaar veel leuke en hippe markten plaats. Zoveel, dat het overzicht van de leukste markten in Nederland een beetje zoek is geraakt. Markten waar iedereen eens geweest moet zijn, die van creativiteit, diy, handmade en vintage houden. Hieronder zullen we een top 5 geven van deze coole markten, waar je ontzettend veel unieke en originele items aantreft.

Nummer 1: Swan Market

Swan Market RotterdamDe Swan Market is een lifestyle markt, met een enorm divers aanbod van vintage, handgemaakt en creatief design. Oorspronkelijk werd de markt in Rotterdam gehouden, maar tegenwoordig vinden er ook Pop-Up Markets plaats in Dordrecht, Utrecht, Den Haag en zelfs in Antwerpen! Naast de vele originele standhouders, wordt er ook heerlijk eten en drinken geserveerd in de zogenaamde foodtrucks. De bezoekers zijn jong en oud en juist deze mix maakt deze markt tot een echte “must-see”!

Nummer 2: Sunday Market

Sunday Market AmsterdamAls je van kleding, kunst en design houdt, dan ben je helemaal op je plek bij de Sunday Market in Amsterdam. De markt wordt rondom de Westergasfabriek gehouden, en krijgt daardoor al een uniek sfeertje. Je vindt er echt van alles! Sieraden, interieur, schilderkunst en nog veel meer. Ook op de Sunday Market staan weer veel Foodtrucks, waar je de lekkerste en origineelste recepten kunt proeven. Al met al een markt voor een leuk dagje uit!

Nummer 3: FeelGood Market

FeelGood Market EindhovenEindhoven is een echte designstad. Ieder jaar heb je bijvoorbeeld de Dutch Designweek, waar ontwerpers hun designs showen aan Nederland. Op Strijp-S speelt men in op het gevoel voor design in Eindhoven, door de FeelGood Market te organiseren. Het is een erg lange markt, met veel verschillende soorten producten. In de “inhammen” van de markt kun je vaak heerlijk eten en staan wederom de welbekende foodtrucks klaar om iedereen van eten te voorzien. Gezellig markt, die altijd druk bezocht wordt!

Nummer 4: Local Goods Market

Local Goods Market AmsterdamSinds begin 2014 wordt in de Hallen in Amsterdam-West de Local Goods Market georganiseerd. Op de markt worden producten van lokale designers aangeboden, designers die hun werkplaats en/of roots in onze hoofdstad hebben liggen. De Hallen is een oude tram-remise en dat geeft de markt extra industriële uitstraling. In de Hallen is tevens de Local Goods Store gevestigd, waar onder meer producten van ons worden aangeboden. Ook kun je heerlijk eten in de Hallen, waar je een speciale hal hebt voor de meest smaakvolle en verse gerechten!

Nummer 5: Hip en Handgemaakt Markt

Hip en Handgemaakt Markt De Hip en Handgemaakt Markt wordt bijna door heel Nederland heen georganiseerd. Van Hengelo tot aan Utrecht en verder! Het aanbod van producten is divers en verschilt van sieraden tot knuffels en van houtwerk tot interieur. Je vindt er van alles. De markt is vaak erg knus en dat maakt het extra gezellig. Daarnaast zijn er vaak fijne eettentjes voor de inwendige mens en wordt de markt nog gezelliger gemaakt door af en toe wat muziek. Breng je vrienden en kennissen mee en heb plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten