dinsdag 28 april 2015

Licht je interieur op!

Verschillende soorten armaturen

Een armatuur is een draagconstructie voor één of meerdere lichtbronnen. Een armatuur bevat een fitting met een lichtbron. In ons assortiment vind je verschillende soorten armaturen, zoals een bureaulamp, theaterlamp of een hanglamp. Omdat ons aanbod industriële hanglampen het grootst is, zal deze blog zich richten op deze armatuur. Een hanglamp toepassen in je interieur is niet zo makkelijk als het lijkt! Er komt nogal wat bij kijken om de juiste hanglamp aan te schaffen en de hanglamp op een goede manier op te hangen qua hoogte.
  • Een armatuur bevat een fitting en een lichtbron (lantaarnpaal, bureaulamp, hanglamp)
  • Kies de juiste hanglamp boven de eettafel (hoogte, soort afwerking, vorm)
  • Een hanglamp kan veel doen met je interieur
  • Creëer meer huislijkheid met een hanglamp in hoge ruimtes

Industriële hanglamp boven de eettafel

Industriële Hanglamp 'Climax Oil' IndusignsVerschillende aspecten zijn van invloed op de manier waarop het licht van een hanglamp zich verspreid in de te verlichten ruimte. De vorm en de afwerking van het armatuur is bijvoorbeeld enorm van invloed. Een metalen armatuur, zoals wij die uitsluitend ontwerpen, zal een compacte lichtbundel uitstralen op de eettafel. Hoe dichter de hanglamp boven de eettafel hangt, hoe compacter de lichtbundel zal zijn. Wil je de tafel meer verlichten, dan zul je de hanglamp hoger moeten hangen. Normaal gesproken hang je een hanglamp ongeveer 60-80 centimeter boven de tafel, zodat je er onderdoor kunt kijken en het armatuur tevens verbinding houdt met de tafel.

Een hanglamp heeft veel decoratieve waarde

In het interieur kan een hanglamp een importante decoratieve waarde hebben. Natuurlijk is het hierbij weer van belang, dat de keuze voor het materiaal en de vorm aansluit bij de rest van het interieur. Houd je van industrieel, robuust en stoer? Dan ben je met onze industriële hanglampen op het juiste adres! De ophanging van de hanglampen gebeurd middels snoeren, kettingen of staaldraden. Hoe hoog je de hanglamp hangt, hangt dus volledig af van de locatie in je huis. In het geval van een salontafel, hangt de hanglamp op een hoogte afhankelijk van hetgeen dat je op de salontafel wil zetten.

Wat kun je nog meer met een hanglamp creëren?Industriële Zinken Hanglamp Indusigns

Met de keuze voor de juiste hanglamp(en) creëer je gezelligheid in huis. Heb je een hoog plafond in huis? Dan kun je met een hanglamp de ruimte optisch verlagen. Dit zorgt ervoor dat hoge ruimtes wat huislijker gaan ogen. Een belangrijke valkuil van een hanglamp, is dat je er door verblind wordt. Let daarom goed op de breedte van de eettafel en de grootte van de hanglamp! Een te grote hanglamp boven een te smalle tafel, zal al snel zorgen voor teveel licht. Dit kan erg vervelend zijn, omdat je er constant in kijkt. Een hanglamp kan veel met je interieur doen, maar kies dus wel de juiste!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten