maandag 20 april 2015

Industriële theaterlamp kopen? 3 bruikbare tips!

Theaterlamp kopen?

In het industriële interieur mogen ze eigenlijk niet ontbreken; de theaterlamp! Ze zijn er in veel verschillende uitvoeringen, van simpel en minimalistisch tot ruig en industrieel. Wil je nou echt een unieke en karaktervolle vloerlamp in huis halen? Let dan op de tips die we hieronder aan je geven, theaterlampen verschillen namelijk nogal in uitstraling. Wij leggen je uit waar je op moet letten!
  • Een industriële theaterlamp mag niet ontbreken in het industriële interieur
  • Wij adviseren een oud en authentiek houten statief als voet
  • Wij adviseren het gebruik van een uniek kap, zoals een petroleumvat of gamel uit het leger
  • Gebruik als lichtbron een zogenaamde kooldraadlamp

Kies het juiste statief!

Industriële Statieflamp  ‘US Rusty Barrel’ IndusignsIn 9 van de 10 gevallen is de kap van de theaterlamp bevestigd op een statief. Daarom wordt een theaterlamp ook wel een statieflamp genoemd. De gebruikte statieven verschillen nogal van elkaar. Omdat de kap vaak al van staal is, adviseren wij een houten statief en het liefst een oud authentiek houten statief. Wij gebruiken uitsluitend vintage landmeterstatieven. Ze geven onze theaterlampen net dat beetje meer karakter dan alle andere vloerlampen.Oordeel zelf maar!

Welke kap?

De naam theaterlamp doet vermoeden dan een theaterlamp per definitie een kap van oude theaterverlichting moet hebben. Steeds vaker zie je echter dat wordt gekozen voor een simpele kap. Dit is erg jammer, omdat het de kracht van de uitstraling van de lamp doet afnemen. Wij vinden het echter ook tijd voor eens wat nieuws en kiezen daarom uitsluitend voor een eigen ontworpen kap. Wij adviseren oude petroleumvaten als kap, of oude gamels uit het leger. Ze zijn robuust, industrieel en stoer!

Welke lamp kies ik?

Bij een speciale en unieke vloerlamp hoort natuurlijk geen gewone gloeilamp, zoals je die in alle andere lampen aantreft. Wij adviseren het gebruik van de zogenaamde kooldraadlamp. Deze lichtbron heeft een authentieke uitstraling en zorgt voor de vintage uitstraling waar jij naar streeft. Ze zijn echter niet heel goedkoop, maar als je toch al hebt gekozen voor een unieke industriële theaterlamp, dan mag een bijpassende lichtbron als de kooldraadlamp echt niet ontbreken!

1 opmerking:

  1. moet je grootte van de kamer Overweeg, inclusief plafondhoogte, voordat je koopt ontwerp vloer lamp voor uw huis of kantoor. Lang, dun en boog ontwerpen hebben het effect van het verlengen van de kamer ze in, waardoor ze bijzonder goed voor kleine ruimtes. Voor grote kamers, probeer dan met behulp van een passend paar vloerlampen.
    Industriële vloerlamp beoordeling Nederland


    BeantwoordenVerwijderen