woensdag 7 september 2016

Welke lamp kies ik?

Op zoek naar de juiste lamp

Verlichting is een belangrijk aspect in het interieur en de juiste lamp kiezen is daardoor even zo belangrijk. Maar hoe kies je de juiste lamp? Dat is iets wat veel mensen zich afvragen en waarop we in dit artikel een antwoord proberen te geven. Het aanbod van lampen is enorm en daaruit de juiste verlichting selecteren is een hele opgave. Toch wordt het makkelijker als je van tevoren een aantal zaken op een rijtje hebt gezet. Wat is bijvoorbeeld jouw stijl in het interieur? Wat voor licht zoek je? Hoeveel ruimte heb je voor de lamp? Wat is je budget? Het zijn stuk voor stuk vragen die je voor jezelf zal moeten beantwoorden.
  • Verlichting is een belangrijk aspect in het interieur en de juiste lamp kiezen is daarom even zo belangrijk.
  • Welke stijl interieur vind je mooi? Laat je lamp goed aansluiten bij deze stijl.
  • Zoek je functioneel licht, kies dan voor wit licht. Wil je gezellig licht? Kies dan voor warm licht.
  • Hoeveel ruimte heb je voor de lamp? Grote eettafel? Kies dan voor twee hanglampen in plaats van één.
  • Wat is jouw budget? Wij bieden betaalbare lampen aan.

Bij welke stijl moet de lamp passen?

Industriële Hanglamp 'Section Light' Indusigns
Industriële hanglamp van een 200 liter olievat.
Iedereen heeft een eigen smaak en een eigen stijltje in het interieur. Op basis van deze stijl ga je op zoek naar een bepaald type lamp. Hou je van het industriële, brocante, moderne of landelijke interieur? Dan ben je bij ons bijvoorbeeld op het juiste adres. Je wil natuurlijk dat de lamp perfect aansluit bij het karakter van de rest van het interieur. De verschillende items in huis moeten elkaar versterken en niet afzwakken. Heb je een grote robuuste eettafel? Dan zou je bijvoorbeeld een of meerdere industriële hanglamp(en) kunnen toepassen. Heb je een hoek vrij, waar een lamp moet komen te staan? Kijk dan eens naar onze industriële vloerlampen.

Wat voor soort licht zoek je?

Wanneer je een lamp zoekt voor boven de eettafel, dan wil je natuurlijk gezellig licht. Het is dan belangrijk dat je voor warm licht gaat en niet voor wit licht. Heb je een kantoor en ben je op zoek naar functionele verlichting? Dan kan je beter kiezen voor wit licht. Het is maar net wat de functie is van de lamp. Heb je dit duidelijk voor ogen? Verdiep je dan in de verschillende lichtbronnen en het type licht. Kies je voor een ouderwetse gloeilamp met warm licht of kies je voor een energiebesparende lichtbron zoals LED-verlichting. De keuze is reuze dus lees je goed in en probeer de beste keuze te maken.

Hoeveel ruimte heb je voor de lamp?

Industriële Hanglamp
Industriële hanglampen van 60 liter olievaten.
Uiteraard is het van wezenlijk belang hoeveel ruimte je hebt voor een lamp. Heb je bijvoorbeeld een grote eettafel, dan kan het zo zijn dat je niet één maar twee hanglampen nodig bent. Heb je relatief weinig ruimte over, dan kan een statieflamp uitkomst bieden om die ene donkere hoek te verlichten. Sommige van onze lampen zijn leverbaar in verschillende maten en dus aan te passen aan jouw gewenste lengte. Neem bijvoorbeeld onze houten hanglamp met LED-verlichting. Deze is leverbaar in de meter en anderhalf meter variant. Ook zijn onze hanglampen van olievaten bijvoorbeeld verkrijgbaar in de 200 liter en 60 liter variant.

Hoeveel is jouw budget voor een lamp?

Niet geheel onbelangrijk is het budget dat je hebt voor het zoeken van een mooie lamp. Heb je een beperkt budget en wil je toch iets moois? Dan zijn onze lampen zeker de moeite waard om te overwegen. Ze hebben stuk voor stuk een eigen verhaal en zijn totaal anders dan de lampen die je in de winkel vindt. Voor relatief weinig geld ben je dus volledig uniek en origineel. Heb je bepaalde wensen voor een lamp en weet je je budget ongeveer, laat ons dan gerust weten wat jouw ideeën zijn. We weten zeker dat we jouw idee en budget kunnen vertalen tot een prachtige, unieke, karaktervolle en industriële lamp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten