woensdag 10 augustus 2016

Verlichting – De juiste lamp kiezen

Welke lamp kies ik?

Soms is het zo lastig om de juiste keuze te maken in het interieur. Je wil items aanschaffen die goed bij elkaar passen! Een belangrijke keuze in het interieur zijn de lampen die je toepast. Welke lamp je kiest hangt af van de plek in het huis waar licht nodig is, maar ook de stijl van je interieur is heel belangrijk bij je keuze. Heb je een industrieel, modern of landelijk interieur? Dan vind je zeker weten de juiste lamp in ons assortiment. Geef je ogen de kost en bekijk onze unieke verlichting!
  • De juiste lamp kiezen voor jouw interieur is moeilijker dan je denkt.
  • Het is belangrijk om van tevoren de functie van de lamp te bepalen.
  • Je hebt verschillende lichtbronnen voor verschillende typen licht.
  • Bij ons vind je hanglampen, vloerlampen, tafellampen en wandlampen.

Wat is de functie van de lamp?

Industriële Hanglamp 'Woodlight' IndusignsEr zijn verschillende redenen waarom je een lamp zoekt. Wellicht wil je de gehele kamer verlichten, zonder daarbij echt te focussen. Dit noemen we algemene verlichting. Het kan ook zijn dat je een donker hoekje in huis hebt. Dan wil je dat de lamp zijn licht focust op dit hoekje. Dat noemen we accentverlichting. In de eetkamer en boven de eettafel zoekt men vaak warm licht. Niet te fel, want dat maakt het geheel erg ongezellig. Dit noemen we sfeerverlichting. Tot slot hebben we dan nog lampen die zich richten op één klein plekje. Denk bijvoorbeeld aan een bureaulamp. Dit soort lampen noemen we taakverlichting.

Hoe sterk moet het licht zijn?

Je hebt verschillende soorten lichtbronnen. Denk bijvoorbeeld aan de gloeilamp, LED-licht, spaarlamp en TL-buis. Bepaal zelf welk soort licht je wenst in je interieur. Iedere lichtbron past bij een bepaalde functie. In de woonkamer vind je vaak gloeilampen terug, omdat ze een warm licht afgeven. In kantoorpanden zie je meestal TL-buizen, die juist functioneel licht afgeven. Zo is het dus belangrijk dat je de juiste lichtbron toepast in het armatuur (draagconstructie voor één of meerdere lichtbronnen). Hieronder zie je per lichtbron hoeveel watt en lumen je nodig bent voor verschillende activiteiten binnenshuis.
Verlichting Lichtsterkte Lampen
Bekijk per lichtbron en activiteit hoeveel watt of lumen je nodig bent.

Jouw lamp vind je bij Indusigns

Hierboven vind je de aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste lamp. Nu je duidelijk hebt waar je rekening mee moet houden, wordt het tijd dat je daadwerkelijk op zoek gaat naar die ene lamp. Zoek je een hanglampvloerlamp,tafellamp of wandlamp? Dan ben je bij ons op het juiste adres! Heb je vragen over onze unieke industriële verlichting? Neem dan gerust contact met ons op! We denken graag met je mee tijdens de zoektocht naar jouw lamp!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten