maandag 11 januari 2016

Een tweede leven voor oude meuk!

Hoeveel gooien we eigenlijk weg?

We gooien ieder jaar ontzettend veel weg met z’n allen. Gemiddeld gooit de Nederlander ongeveer 489 kilo aan afval weg per jaar! Dat is bijna 1,5 kilo aan afval per dag! Dit afval bestaat o.a. uit papier, glas, plastic en ander grofvuil. Wij vinden dat er teveel ‘afval’ zomaar klakkeloos wordt weggegooid! Zoveel items zijn geschikt om nieuw leven ingeblazen te krijgen. Wij zijn voor een tweede leven voor oude meuk, maar dat was jullie misschien al wel duidelijk geworden! Afval bestaat niet!
  • Wij houden van oude meuk! Afval bestaat niet voor ons!
  • Bespaar ook geld en begin met recyclen en upcyclen!
  • Er is zóveel mogelijk op het gebied van hergebruik!
  • Waar wacht je nog op?! Begin met verzamelen!
Industriële Meuk Indusigns Interieur Design
Berg met oude items! Een waar paradijs voor recyclers en upcyclers!

Recycle & upcycle en bespaar geld!

Behalve goed voor het milieu, is recyclen en upcyclen ook nog eens goed voor je portemonnee. Je hergebruikt items die je al eens hebt aangeschaft en bespaard zodoende geld. Je zult er versteld van staan wat je allemaal nog kunt met spullen, die je normaal zomaar in de prullenbak zou gooien. Kun je zelf niets verzinnen, of ontbreekt het je even aan creativiteit? Surf dan eens over het internet of bekijk Pinterest en Instagram. Daar vind je vaak honderden, zo niet duizenden creatievelingen die je de nodige inspiratie kunnen geven.

Je kunt alle kanten op!

Als je begint met hergebruiken, zul je merken dat er zoveel mogelijkheden zijn. Je kunt dingen hergebruiken voor praktische doeleinden, zoals bijvoorbeeld een lege melkfles gebruiken als pennenbakje. Daarnaast kun je ook grotere items hergebruiken, zoals wij doen met olievaten. Zowel op kleine, als op grote schaal is er dus veel mogelijk. Begin maar eens met nadenken over dingen die je nog mist in huis en bedenk daarna welke oude materialen er nodig zijn om deze missende items te maken.

Waar wacht je nog op?

Nu je deze tekst gelezen hebt en je je beseft hoeveel mensen in Nederland per jaar weggooien en nu je ook de nodige inspiratie hebt opgedaan op het gebied van hergebruik, is het tijd om deze kennis in de praktijk te brengen! Verzamel gewoon wat mooie materialen. Dat kan uit je huis komen, maar je kunt het ook vinden bij het straatvuil. Schaam je niet! Mensen gooien soms de mooiste dingen weg! Na verloop van tijd leg je de verzamelde items bij elkaar en verzin je er een bestemming voor. Klussen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten