vrijdag 11 december 2015

Industriële hanglampen! Van niets, naar iets!

Schat zoeken voor industriële verlichting

Een van onze favoriete bezigheden is het rondreizen door Nederland, op zoek naar oude loodsen, verlaten schuren en plaatselijke rommelmarkten. Ons doel is het vinden van unieke items voor onze industriële ontwerpen. Het is iedere keer weer een verrassing waar we belanden en het is steeds maar de vraag of we überhaupt iets vinden. Afgelopen week hadden we veel succes bij het afspeuren van een oude loods. Tussen alle meuk vonden we verscheidene oude vaten en tonnen, waarvan we inmiddels industriële hanglampen aan het maken zijn!
  • Onze favoriete bezigheid is schat zoeken. Speuren naar unieke items!
  • Hoe meer roest, hoe beter! Dat is ons motto en geeft onze producten veel uitstraling!
  • Twee dezelfde vaten kunnen heel anders zijn qua aantasting door de tand des tijds.
  • Er zijn nog veel plekken te ontdekken, waar geweldige items te vinden zijn!
Indusigns Upcycling Design Industrieel Interieur Amsterdam
Gevonden schatten tijdens onze speurtocht.

Hoe ouder en roestiger, hoe beter!

Onze industriële ontwerpen kenmerken zich door hun doorleefde uitstraling. Vaak zijn onze items verweerd en hier daar wat roestig. Dit past helemaal bij ons en is absoluut de stijl die wij nastreven. Het geeft onze items zoveel karakter en het maakt ieder product authentiek en uniek. Je raakt daardoor niet snel uitgekeken op bijvoorbeeld onze industriële verlichting. De prachtige vintage vaten die we deze week vonden, leenden zich uitermate goed voor het omtoveren tot industriële hanglampen. Er staan er al wat op onze website, klaar om te schitteren in de woonkamer of boven de robuuste eettafel.

Ieder item is anders!

Op zoek naar unieke items met de uitstraling die we zoeken, komen we af en toe wel eens twee bijna dezelfde tonnen of vaten tegen. Toch zijn deze nooit helemaal hetzelfde. De een is wel eens omgevallen en heeft wat deukjes, de ander is gekrast of is net iets meer verweerd. Het is supergaaf om de industriële hanglampen uit deze vaten met elkaar te mixen. Er ontstaat een mooi en authentiek contrast tussen twee dezelfde vaten met een verschillende uitstraling qua aantasting door de tand des tijds.
Industriële Hanglamp 'Silverlight' Indusigns
Industriële hanglampen gemaakt van het zilveren vat hierboven!

Er valt nog zoveel te ontdekken

Uit ervaring kunnen we jullie verklappen dat er in Nederland nog ontzettend veel onontdekte plekken zijn, waar je de meest fantastische items aan zult treffen. Items die al jarenlang vergeten zijn en liggen weg te stoffen in oude loodsen en schuren. Ze wachten op ontdekking, waarna ze weer een prominente plek kunnen krijgen in het interieur. Bijvoorbeeld als industriële hanglamp in de woonkamer, maar er zijn nog talloze andere bestemmingen te bedenken voor deze authentieke vondsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten