dinsdag 31 maart 2015

Wat is handgemaakt design waard?

Het maken is eenvoudiger dan de prijs bepalen

Hoewel steeds meer mensen overtuigd raken van handgemaakte items en ook de waarde ervan onderkennen, kiezen mensen vaak toch nog voor artikelen uit de winkel. Mensen waarderen het design en begrijpen ook zeker dat handgemaakte items nou eenmaal wat meer kosten. De prijzen van winkeliers, die soortgelijke producten van de lopende band verkopen, zijn meestal gewoon lager. Daarom is het juiste prijskaartje hangen aan handgemaakt design nog niet zo makkelijk. Jezelf onderscheiden met unieke producten kan dan een oplossing zijn. Gebreide truitjes vind je overal in de winkel. Verlichting en meubels van oude olievaten bijna niet!
  • Onderscheid jezelf van de rest
  • Mensen zijn op zoek naar producten met een verhaal
  • Handgemaakt design kan op maat worden gemaakt
  • Kopieer niet, maar laat je inspireren

Het verhaal achter een product is ook steeds belangrijker

Chiel Productie Staal OlievatMensen zijn vaak op zoek naar producten die hun interieur karakter geven. Items die zelf het werk doen, door hun uitstraling en sfeer. Het interieur moet steeds vaker een verhaal hebben! Items die per duizenden over de lopende band lopen bieden niet het verhaal waar mensen naar zoeken. Van ieder product dat wij maken, weten wij wel iets te vertellen. We weten waar we het vat hebben gevonden en waar het voor heeft gediend. Ook weten we meestal de leeftijd, al laten onze items hun leeftijd vaak al zelf zien. Juist dit verhaal achter een product is in trek bij mensen en zorgt ervoor dat handgemaakt design zich duidelijk onderscheid van lopende band werk.

Bij speciale wensen passen we het ontwerp gewoon aan

De producten die je in de winkel vindt, zijn niet meer aan te passen en moeten worden gekocht zoals ze daar liggen. Wil je net even wat anders dan is dat onmogelijk, omdat daarvoor het hele productieproces moet worden omgegooid in de fabriek. Dat kan natuurlijk niet, want dan kunnen ze de prijzen niet meer laag houden. Bij handgemaakt design ligt dit weer helemaal anders. Je kunt bijvoorbeeld gerust contact met ons opnemen wanneer je speciale wensen hebt of een nieuw ontwerp in gedachten hebt. Wij proberen deze wens dan vervolgens perfect op maat voor je te maken en dat is toch ook wat waard?

Wees uniek

Het is dus belangrijk dat je je onderscheidt van de rest! Kopieer niet teveel van anderen, maar laat je vooral inspireren om zelf ook een vernieuwend product op de markt te brengen. Mensen houden van uniek en eigenzinnig. Mensen houden ervan om ‘one of a kind’ items in het interieur te hebben staan. Items waarvan men kan zeggen dat er niet nog een van is in de wereld. Daar hebben mensen geld voor over. En terecht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten