maandag 30 maart 2015

Wat doet kleur met je interieur?

Het belang van kleur wordt vaak onderschat

Behalve dat kleur zorgt voor een bepaalde uitstraling en sfeer in je huis, heeft kleur nog meer uitwerking op het interieur. Vaak worden deze invloeden van kleur echter onderschat. Mensen denken soms te weinig na over de geschikte kleur voor in huis, met alle gevolgen van dien. Niet iedere kleur past namelijk zomaar bij iedere stijl. Een industrieel interieur kan bijvoorbeeld weer om heel andere kleuren vragen, dan het landelijke of het moderne interieur. Ook kunnen bepaalde kleuren er bijvoorbeeld voor zorgen dat een ruimte groter of juist kleiner oogt. Het kiezen van de juiste kleuren is dus nogal belangrijk!
  • Het kiezen van de juiste kleuren in huis is erg belangrijk
  • Leer meer over het belang van kleur, om de juiste keuzes te kunnen maken
  • Sobere kleuren horen bij het industriële interieur
  • Onze producten passen perfect bij het industriële interieur

Hoe kies ik de juiste kleuren in huis?

Industriële Zinken Hanglamp 'Spout' IndusignsBij het kiezen van de juiste kleuren, is het belangrijk dat je eerst nagaat wat voor stijl jouw inrichting heeft en welke uitstraling je wil geven aan het interieur. Wil je ontspannen in een bepaalde ruimte? Dan kunnen zachte kleuren beter van pas komen dan felle en harde kleuren. Wil je meer warmte geven aan de woonkamer, dan kan de kleur rood uitkomst brengen. Het is belangrijk om na te gaan welke kleuren wát doen met je interieur. Pas als je de werking van kleuren beter leert begrijpen, kun je bewuste en goede keuzes maken voor de juiste kleur in huis!

Kleuren voor het industriële interieur

Het industriële interieur straalt vaak ruimte uit en is transparant. Muren en leidingen worden niet volledig af- en weggewerkt en ruimtes zijn vaak hoog, zoals in oude fabriekspanden. De basiskleuren van het industriële interieur zijn sober en met minder kleur. Denk vooral aan zwart en wit en aan alle grijstinten die daartussen zitten. Je moet dus het idee hebben dat je een oude sobere fabriek inloopt. Natuurlijk mogen ook accentkleuren worden toegepast. Vaak zijn dit basiskleuren als geel en rood. In combinatie met zwart, wit en grijs komen deze kleuren nog mooier uit!

Kies ook de meubels en verlichting in de juiste kleur

Naast het kleurtje op de muur, zijn ook de kleuren van de items in het interieur van belang. Naast de sobere kleuren, mogen deze items soms ook juist het accent leggen in de woonkamer. Basiskleuren doen het dan bijna altijd goed! De meubels en verlichting hoeven echt niet allemaal helemaal gelikt te zijn. Juist een deukje, krasje of wat roest maakt de woonkamer nóg meer industrieel! Onze producten passen perfect in dit plaatje, ze zijn vaak verweerd en hebben daardoor veel meer karakter dan de items die van de lopende band zijn komen rollen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten