woensdag 5 augustus 2015

Waar hang ik mijn nieuwe hanglamp op? Nuttige tips!

Nieuwe hanglamp?

Upcycled Stoere Industriële Hanglamp van Indusigns
Onze industriële hanglampen van oude olievaten zijn uitermate geschikt voor in de woonkamer!
Na veel wikken en wegen heb je dan eindelijk besloten welke mooie hanglamp je het liefst wil hebben. Maar nu je hem eenmaal hebt gevonden, komt de volgende stap. Waar ga je jouw nieuwe hanglamp ophangen? Er zijn veel verschillende plekken in huis, waar je de hanglamp toe zou kunnen passen. Om de hanglamp helemaal tot zijn recht te laten komen, moet je rekening houden met een aantal zaken. Hieronder zal uitvoerig worden uitgelegd, waar je zoal op moet letten het ophangen van een nieuwe hanglamp in je interieur. Verschillende ruimtes worden besproken, zoals de woonkamer, eetkamer, keuken en de slaapkamer.
  • Heb je een nieuwe hanglamp? Bedenk dan goed waar je de lamp ophangt
  • Een industriële hanglamp is zeer geschikt voor de woonkamer
  • Vaak is 1 hanglamp genoeg boven de eettafel. Zo niet? Dan kun je kiezen voor een tweede
  • Een hanglamp in de keuken wordt bij voorkeur boven hoofdhoogte opgehangen
  • In de slaapkamer is een hanglamp boven het nachtkastje of je bed een prima idee

Een hanglamp in de woonkamer

Industriële Zinken Hanglampen Boven Eettafel
Kies voor twee hanglampen om de eettafel zo optimaal mogelijk te verlichten.
De woonkamer is uiteraard één van de belangrijkste plekken in huis. Hier wordt overdag de meeste tijd doorgebracht en ook ‘s avonds is het een intensief gebruikte plek. Het is daarom belangrijk dat er goede verlichting aanwezig is in deze ruimte! Vaak is het zo, dat er naast de hanglamp nog andere verlichting is toegepast. De hanglamp hoeft daarom niet de hele woonkamer te verlichten. Een industriële hanglamp is zodoende uitermate geschikt om de woonkamer aan te kleden. Het geeft het geheel meer karakter en verlicht een specifiek deel van de woonkamer. Vaak hangt de hanglamp boven de salontafel en doen de andere lampen de rest van het werk.

Een hanglamp in de eetkamer

De eetkamer is een plek waar gezelligheid en warmte hoog in het vaandel staan. Vaak staat er een grote eettafel, waaraan alle gezinsleden kunnen zitten tijdens het eten. Boven deze tafel hangt eigenlijk altijd een hanglamp en soms zelfs meerdere. Het is de bedoeling dat de gehele tafel wordt verlicht, zodat niemand in het duister zit te eten. De hoogte van de hanglamp is hierbij erg belangrijk. Normaal gesproken hangt een hanglamp ongeveer op 160 centimeter. Een eettafel is vaak 80 centimeter hoog en dus hangt een hanglamp meestal 80 centimeter boven de tafel. Zie de illustratie hieronder als voorbeeld! Wordt de eettafel nog niet helemaal verlicht? Dan kun je dus kiezen voor een tweede hanglamp in de eetkamer.
Hoe hoog hang ik mijn hanglamp?
De reguliere hoogte van een lamp, die boven een tafel komt te hangen is ongeveer 150-160 centimeter, gemeten vanaf de vloer naar de onderkant van de kap. Stel uw plafond is 250 centimeter hoog, dan houdt u 90 centimeter over om uit te vullen, bestaande uit lamp en ketting.

Een hanglamp in de keuken

De keuken is een plek waar je moet kunnen staan, zonder je hoofd te stoten aan een lamp. Daarom hang je een hanglamp in de keuken bij voorkeur op boven hoofdhoogte. Hierdoor wordt het licht ook nog eens breed verspreid, wat natuurlijk handig is bij het bereiden van eten. Heb je bijvoorbeeld een kookeiland? Dan is een hanglamp op ooghoogte ook niet heel handig. Ook hiervoor geldt dat de lamp boven hoofdhoogte opgehangen moet worden.

Een hanglamp in de slaapkamer

In de slaapkamer kan een hanglamp ook uitstekend worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan een lamp boven het nachtkastje. Voor deze hanglamp geldt eigenlijk hetzelfde als voor de hanglamp boven de eettafel. Deze hanglamp hoeft niet per se boven hoofdhoogte te hangen. Ook boven het bed kan een hanglamp worden opgehangen. Natuurlijk wil je niet wakker worden met een enorm fel licht boven je hoofd, dus draai je er een iets minder sterke lamp in!

Nog vragen?

Heb je naar aanleiding van deze blog over verlichting in huis nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0651167520 of stuur een mail naar info@indusigns.nl. Ook is het mogelijk om ons contactformulier in te vullen op onze website!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten