dinsdag 25 augustus 2015

Industriële hanglamp boven de tafel? 5 nuttige tips!

Industriële hanglamp nodig?

Het is één van de mooiste en tegelijk belangrijkste aankopen voor het interieur. De hanglamp boven de tafel. Je hebt een mooie tafel gekocht en nu moet deze nog goed verlicht worden. De hanglamp is de absolute blikvanger in het interieur en mag best iets kosten. Je kijkt er voor langere tijd tegenaan en zal dagelijks worden gebruikt. Je gaat dus op zoek naar een echte eyecatcher! Als je huis industrieel is ingericht, ga je op zoek naar een industriële hanglamp. Deze lampen geven niet alleen mooi licht af, maar geven het interieur ook nog eens het gewenste karakter. Hoe kies je nu de juiste lamp, met het juiste licht? Hieronder geven je 5 nuttige tips!
  • Een hanglamp is vaak een echte eyecatcher in het interieur en boven de tafel
  • Kies niet voor een te zware lamp voor het plafond
  • Een hanglamp met een E27 fitting is klaar voor gebruik boven de tafel
  • Kies voor de juiste grootte van de hangende lamp
  • Zorg voor de juiste hoeveelheid licht
  • Hang je hanglamp op de juiste hoogte op

1. Let op het gewicht van industriële hanglampen!

Industriële Hanglamp
Industriële hanglamp voor boven de tafel. Heb je een grote tafel? Dan kun je kiezen voor twee van deze lampen!
Industriële hanglampen zijn over het algemeen zwaar! Reken sowieso op een gewicht van 3 tot 15 kilogram. Houd dus rekening met de sterkte van je plafond, bij het kiezen van de juiste lamp. Onze industriële lampen zijn vaak tussen de 3 en 7 kilo en eigenlijk geschikt voor heel veel plafonds. Doe er je voordeel mee!

2. Kies een lamp die klaar voor gebruik is!

De bekende fabriekslampen zijn gemaakt om heel veel licht te geven. En dan bedoelen we ook erg veel licht! Ze moesten vroeger hele hallen verlichten! Wij verkopen echter industriële hanglampen met normale E27 fittingen. Op die manier kun je zelf kiezen wat voor lichtbron je in de lamp draait. Kies je voor LED, halogeen, spaarlamp of gloeilamp? De keuze is aan jou!

3. De hanglamp moet groot genoeg zijn!

Industriële Hanglampen
Kies voor de juiste grootte van je industriële hanglampen!
Kies je een te kleine hanglamp, dan zul je te weinig licht hebben om de gehele tafel te verlichten. Kies je een te grote lamp, dan kun je deze zin verder zelf invullen! Kies dus voor de juiste grootte! Heb je een tafel gekocht en wil je de hele tafel goed verlicht hebben? Check dan de breedte en lengte van je nieuwe aanwinst. Heb je een lange tafel? Dan brengen 2 industriële hanglampen vaak uitkomst!

4. Hoeveel licht?

De lichtbron is een enorm belangrijk onderdeel van een hanglamp. Je wil niet dat je tijdens het eten in een ongezellig licht zit. Kies je de verkeerde lichtsterkte, dan is dit al snel het geval. Let vooral op het aantal lumen van de lichtbron. Het is normaal om te kiezen voor een lichtopbrengst van ongeveer 800 lumen. Je vindt het aantal lumen op de verpakking van de lichtbron!

5. Hoe hoog hang je de hanglamp?

Dat is eigenlijk vrij simpel! Normalerwijs hang je een industriële lamp ongeveer 70 tot 80 centimeter boven de tafel. Heb je nou een hele grote tafel of bijvoorbeeld een erg hoog plafond? Dan kun je eventueel wat afwijken van deze hoogte. Wordt je tafel bijvoorbeeld niet helemaal verlicht? Dan kun je de hanglamp iets hoger ophangen. Pas daarbij wel op, dat je niet in de lichtbron gaat kijken!
Hoe hoog hang ik mijn hanglamp?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten