maandag 2 februari 2015

Van olievat tot industriële hanglamp

Op zoek naar geschikte vaten

Een van de meest tijdrovende onderdelen van ons werk is het vinden en ophalen van geschikte olievaten. Heel af en toe vinden we een aantal oliedrums bij elkaar en dat scheelt weer reistijd en dus moeite. Vaak vinden we echter mooie olievaten per stuk en moeten we veel kilometers maken om deze vaten bij onze werkplaats te krijgen. Soms gaan we op de bonnefooi op pad, met de hoop dat we tijdens onze rit over het platteland op mooie olievaten stuiten.
  • Zoeken naar geschikte vaten is het meest tijdrovende onderdeel van ons werk
  • Het schoonmaken van een olievat is telkens weer een verrassing
  • Als het olievat schoon en geslepen is, volgt de afwerking tot het eindproduct

Schoonmaken van het olievat

Stentor Interview IndusignsHet smerigste onderdeel van ons werk is het schoonmaken van de olievaten. Van de buitenkant zie je natuurlijk niet hoe het vat er van binnen uitziet en dat is dan ook altijd weer een verrassing. We slijpen het olievat in de juiste vorm en wanneer het slijpen klaar is, dan zien we hoe smerig of schoon de oliedrum van binnen is. Wanneer deze erg vies is, dan gebruiken we meestal oude poetsdoeken om de olie uit het vat te verwijderen. Als het vat olievrij is en niet vet aanvoelt, dan is het bruikbaar om er iets moois van te gaan maken.

Verwerken van het olievat

Het schone vat is vaak al geslepen in de juiste vorm van het eindresultaat. Een volgende stap is vervolgens het afwerken van het product. Omdat er vaak scherpe randjes ontstaan na het slijpen, werken we de randjes af met rubber. Dit is een stuk veiliger. Soms heeft het olievat niet de juiste kleur en spuiten we het in een andere kleur. Uiteindelijk heeft ieder product zijn eigen afwerking en is het mogelijk om ieder product op een eigen manier in te vullen qua ontwerp en design.

Industriële hanglamp

Na het bevestigen van de fitting en toevoegen van een mooi snoer, is de industriële hanglamp klaar om te schitteren in de woonkamer. Als je speciale wensen of gedachten hebt, dan ben je altijd vrij ons een mailtje te sturen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten