donderdag 19 februari 2015

Industrieel interieur in een paar simpele stappen

Creëer een industriële stijl in je woonkamer

Hou je van oud en vintage en durf je deze liefde toe te passen in huis? Zie je jezelf wel wonen in een oud fabriekspand uit de jaren ’50 en hou je van originele en authentieke details in huis? Het lijkt erop dat een industrieel interieur dan helemaal bij je past. Ga op zoek naar retro en vintage items en kleed je woonkamer op een industriële wijze aan. In deze blog lees je hoe je dit simpel aan kunt pakken.

Kies voor typische industriële uiterlijkheden

Industriële Stalamp 'Hand Drill' IndusignsWanneer je een aantal foto’s bekijkt van industriële interieurs, dan moeten je een aantal dingen opvallen. Vaak zie je een gietvloer terug en bijvoorbeeld van die oude lockerkasten. Een bakstenen muur past ook perfect in het plaatje en zo kun je nog veel meer industriële vintage items toe passen. Neem bijvoorbeeld oude trappen en letterbakken. Bij ons vind je de benodigde industriële verlichting, zoals industriële hanglampen, wandlampen, statieflampen, theaterlampen, vloerlampen en bureaulampen.

Kies voor typische industriële kleuren

De bekende industriële kleuren zijn vooral zwart, wit en grijstinten. Maar ook bijvoorbeeld legergroen of bruin zijn kleuren die goed passen bij een industrieel interieur. Iedere kleur is in veel verschillende soorten tinten verkrijgbaar. Aardetinten zijn helemaal hip en zwarte en witte lampen doen het ook goed. De grijze industriële lampen zijn nog steeds het meest populair en die vind je bijvoorbeeld hier.

Werk constructievormen niet weg

Vaak worden rauwe en robuuste materialen gebruikt. Neem bijvoorbeeld verschillende soorten metalen als zink en staal. Ook zie je veel beton en hout terug in deze interieurstijl. Canvas is ook een veel voorkomend materiaal en wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de aankleding van stoelen. Bij voorkeur moeten constructievormen in huis, zoals leidingen en balken, zo min mogelijk worden verstopt. Juist deze robuuste details doen je laten denken aan die oude fabriekspanden.

Waar vind ik de ingrediënten voor een industrieel interieur?

Bij ons zul je goed slagen als je op zoek bent naar items voor jouw industriële interieur. Vooral voor industriële lampen ben je bij ons op het juiste adres. Andere merken die industriële items aanbieden, maar vaak veel duurder zijn dan onze producten, zijn Gispen, Revolt, Eames, Tolix, Kee-Klamp, Jieldé, Neef Louis, Fens Decor, De Troubadour, Combitex, Havenloods 23 en Bloomberry.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten