donderdag 24 april 2014

Creatief hergebruik en innovatief design

Indusigns Upcycled Industrieel Design
Als je kort een blik zou werpen op onze producten, dan zou je waarschijnlijk in eerste instantie vooral de robuustheid, het ruige en het stoere karakter zien. Door de vele verschillende kleuren die je terugziet, zouden woorden als vrolijk, eigenwijs en verrassend misschien ook wel in je opkomen. Wat we vooral willen uitstralen is dat we vernieuwend, innovatief, vindingrijk, maar ook zeker milieubewust te werk gaan.

Stoer, Robuust, Hergebruik
Al onze producten zijn handgemaakt en opgebouwd uit gerecyclede en dus hergebruikte materialen. Ons hoofdmateriaal is vaak oud ijzer en staal, meestal in de vorm van oliedrums en olievaten. In combinatie met sloophout en steigerhout kan het tot prachtige, mooie en schitterende designs leiden. We proberen zo origineel en bewust mogelijk tot gave industriële, maar ook vaak mannelijke ontwerpen te komen. Het totaal plaatje geeft een vintage en retro uitstraling.

Vintage, Retro, Authentiek
We zijn ons ervan bewust dat niet iedereen direct enthousiast is over onze producten, maar we proberen wel zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren met onze visie op het gebied van recycling, upcycling en hergebruik. De één vindt onze producten supervet en inspiratievol, de ander zal dit wellicht niet direct hebben. We vinden het in ieder geval ontzettend leuk om telkens weer eigenwijze en verrassende ontwerpen te verzinnen.


Tot slot nog een greep uit de termen die ons en ons werk omschrijven. Mensen vinden ons anders, bijzonder en hip. We durven en doen wat ons gevoel ons zegt. Hollandse welvaart werd genoemd, maar ook andere gevatte (snap je hem?) opmerkingen als tweedehands, maar eersteklas. Alle positieve reacties motiveren en inspireren ons enorm om lekker verder te gaan met waar we mee bezig zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten