dinsdag 12 november 2013

Meer dan alleen oud ijzer

Het olievat

Onze producten worden voornamelijk gemaakt uit oude, nieuwe, gebruikte, verroeste en gedeukte olievaten. Deze olievaten zijn in de regel eerder gebruikt om er vloeibare stoffen mee op te slaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aardolie, koelvloeistof en petroleum. De internationale benaming voor een olievat is 'barrel'. Deze naam wordt tevens gebruikt om een inhoudsmaat aan te geven.

In de hedendaagse olie-industrie worden miljoenen tot miljarden liters olie per jaar verwerkt. Deze olie wordt opgeslagen in deze olievaten. Vaak worden olievaten verscheept naar andere landen, verspreid over de wereld. Olievaten worden niet vaak hergebruikt, omdat het vat vaat te verroest of gedeukt is om er opnieuw olie in op te slaan. In deze gevallen belandt het vat vaak bij het oud ijzerschroot.

Deze laatste rustplaats van het olievat hebben wij geprobeerd uit te stellen, door de olievaten een nieuwe functie te geven. Deze nieuwe functie staat ver af van de bedoelde functie bij de productie van het olievat. Toch zie je aan onze producten dat een bepaald gebruiksvoorwerp ook uit haar 'natuurlijke' omgeving kan worden gehaald. Een bijna waardeloos item kan zo nieuw leven worden ingeblazen.

Olievaten zijn niet overal te verkrijgen. Autohandelaren hebben ze soms staan, boeren hebben er soms een over. Vaak worden de lege olievaten gebruikt als brandton of als vuilnisbak. Wij denken echter dat deze olievaten veel meer potentie hebben dan afvalverwerker of opslag. Houd onze website in de gaten en je zult zien wat voor moois er uit een olievat kan ontstaan.

Gijs
Indusigns

Geen opmerkingen:

Een reactie posten