maandag 4 november 2013

De wereld van het 'upcyclen'

'Upcycled' design

Voor veel mensen zal de term 'upcycling' onbekend in de oren klinken. De wereld die erachter schuilt wordt echter steeds groter en langzaamaan wordt het aantal aanhangers meer en meer. 'Upcyclen' is het hergebruiken van gebruikte materialen en het omtoveren in producten met een duurzamere gebruikswaarde. Voor veel mensen is het ook een manier om de zogenaamde 'footprint' op aarde te verkleinen. Hoe meer je hergebruikt, hoe minder het afval zal zijn dat jij als persoon achterlaat op aarde. 

Iedere week een update op het gebied van 'upcycling'
Vooral op het gebied van interieurdesign is 'upcycling' erg in trek. Op internet verschijnen dagelijks nieuwe berichten over deze vorm van design. Zo is er ongeveer een maand geleden over ons geschreven. Het betreffende stukje vindt je hier. De website 'upcycleDZINE' schrijft wekelijks interessante dingen en komt met veel nieuwe ideeën, die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken.

Gisteren stonden we op de DieZijn Leuk en Handgemaakt Markt in Groningen. Ook hier zag je dat steeds meer creatievelingen het 'upcyclen' tot een ware kunst verheven hebben. De meest wonderlijke creaties en vernieuwende ideeën werden aan geïnteresseerden aangeboden. En dat waren er velen, kan ik u verzekeren. 

Ook op Social Media is 'upcycling' helemaal hot. Op Facebook vindt u vele pagina's die gewijd zijn aan deze vorm van recyclen. Indusigns is vanuit deze insteek en de passie voor interieurdesign begonnen met het produceren van designproducten uit gebruikte olievaten. Daarnaast proberen we ook andere gebruikte materialen te verwerken. Het resultaat hiervan vindt u met een bijna wekelijkse update in ons assortiment.

Gijs,
Indusigns

Geen opmerkingen:

Een reactie posten